Choď na obsah Choď na menu

PAVOL BARABÁŠ

6. 3. 2023

02_1.jpg

 

PAVOL BARABÁŠ

Ja som sa o Paľa začal nejak viac zaujímať, keď sa dostal medzi nás film 118 dní v zajatí ľadu a v tomto filme za hranice akéhokoľvek života Peter Valušiak prešiel pešo tisíc kilometrov vzdušnou čiarou zo štartu mys Arktičeský až k Severnému pólu a ďalších osemsto kilometrov do Kanady. Potom sa objavili iné filmy a už som sledoval Paľa intenzívnejšie a začal si aj tie jeho filmy na DVD nosičoch kupovať. Je ich zatiaľ 35 kusov a mám skoro všetke.

 

Niečo o Palovi.

Pavol Barabáš je slovenský režisér, scenárista a cestovateľ. Absolvoval štúdium zvukovej a obrazovej techniky na Vysokej škole technickej v Bratislave. Nakrúca filmy s horskou a športovou tematikou. Často sa zameriava na život ľudí v extrémnych podmienkach.

Dátum a miesto narodenia: 13. septembra 1959 Trenčín
Manželka: Ivica Barabášová
Deti: Martin Barabáš, Juraj Barabáš
Rodičia: Jaroslav Barabáš
Ocenenia: Krištáľové krídlo v kategórii Divadlo a audiovizuálne umenie, Cena týždenníka Plus 7 dní
Vzdelanie: Slovenská technická univerzita v Bratislave

Jeho pohľad na našu planétu je zachytený vo vyše 70 dokumentárnych filmoch. Sleduje ju cez hľadáčik kamery, jej estetiku, osobitosti i to, ako harmonizuje s ľudským vnútrom. Žije príbehmi, ktoré sa odohrávajú ďaleko od civilizácie, kde sa človek často dostáva za hranicu poznaného.

Viac sa dozvieš tu :

Pavol Barabáš

 

TATRANKSKÁ LEGENDA I.

Tak je to tak, Paľo je tatranská žijúca legenda a vytvoril som taký foto dokument - fotoalbum, v ktorom sú moje fotografie, ktoré som urobil pri našom prvom stretnutí a to v Starom Smokovci 14.februára 2016 a potom v Liptovskom Mikuláši 11.januára 2019. Pridal som tu aj autogram čo od Paľa mám. Tiež všetke jeho filmy čo sú na predaj v ponuke K2Studio. Ku každej fotografii aj ku každom DVD filme je nejaký popis, alebo behom pár dní doplním.

TATRANSKÁ LEGENDA - PAVOL BARABÁŠ – človečina – album na Rajčeti

 

TATRANSKÁ LEGENDA II.

V tom ďalšom foto dokumente sú hlavne Paľove fotografie z FB a rôzne dokumenty čo kedy kde sa konalo. Kedy za čo dostal nejakú cenu. Také kadečo okolo jeho života v súčastnosti. Veľa ozaj krásnych fotografii tam nájdeš. NO načo to tu všetko budem vypisovať, stačí ak si klikneš tu na odkaz na ten dokument, album.

TATRANSKÁ LEGENDA - PAVOL BARABÁŠ. – človečina – album na Rajčeti

 

POLIANKOVO - TATRANSKÁ POLIANKA 12.AUGUST 2023

Konečne som sa tam do tej Paľovej galérii bol pozrieť. Viem o nej od roku 2019 a keď sme okolo prechádzali, sa mi nikdy nepodarilo nahovoriť partiu, aby sme sa tu zastavili. Tak som si ju prezrel nakoniec sám v kľude a aj niečo nafotil. Preto to sem vkladám, aby ste si tu galériu mohli pozrieť znova a znova spolu so mnou.

TA3 - POLIANKOVO 2023 – TULÁK PEŤO – album na Rajčeti

 

Kto by mal chuť, môže mi tu napísať aj nejaký komentár, tu nižšie.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

tulák peťo z tramtárii - sLOVEnsko - A zas skúška správnosti....

13. 4. 2023 8:04

...či sa tu dávajú vkladať komentáre, či som správne všetko odfajkol pri vytvorení príspevku v rubrike osobnosti.